Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home/inkoopin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Inkoop voor de Zorg -

Inkoop voor de Zorg

Ongeveer 30 procent van het budget van een Nederlands ziekenhuis wordt bij leveranciers besteed aan ingekochte goederen en diensten. Professionele inkoop kan ziekenhuizen, en andere zorgaanbieders, helpen om financieel gezond te blijven. Professionele inkoop is niet alleen belangrijk vanwege haar financiële impact, maar vooral ook vanwege haar impact op zorgkwaliteit, op de veiligheid voor de medisch professional en de patient, en op innovatie. Inkoop voor de zorg richt zich op niet-medische producten (indirecte inkoop), laag-preferente medische producten, hoog-preferente medische producten, en kapitaalgoederen.

Inkoop voor de zorg houdt zich bezig met de vraag hoe middels selectie, contractering en het management van de leveranciersrelatie, de betaalbaarheid, veiligheid en kwaliteit van de zorg geoptimaliseerd kan worden, en daarmee de waarde van de zorg gemaximaliseerd.

 

Ga naar artikelen over Inkoop voor de zorg.